софийска вода
Начало » Каталог » СОФИЙСКА ВОДА

СОФИЙСКА ВОДА

  • от
Контакти
Правна информация
Име на фирмата (кирилица)
СОФИЙСКА ВОДА
АД
Име на фирмата (латиница)
SOFIYSKA VODA
ЕИК/ПИК
130175000
Управител
Васил Борисов Тренев, Франсоа Мишел Деберг
Кратко описание

Ние от Софийска вода осигуряваме услугите водоснабдяване, канализация и пречистване на отпадъчните води на територията на Столична община.
Нашата мисия е да бъдем успешен и първокласен доставчик на висококачествени услуги за нашите клиенти. Ние сме открити, работим в партньорство с обществото и се стремим към непрекъснато подобрение.
Водата, която доставяме е качествена и безопасна, и достига до над 1 400 000 жители на столицата на България. Нашата дейност включва експлоатацията, поддръжката и управлението на стотици съоръжения и хиляди метри водопроводи и канали. Екипът ни е създаден от отговорни и високо квалифицирани служители, които са ориентирани към клиентите и всяка година реализират милиони левове инвестиции за развитието и бъдещето на града.
Софийска вода АД е създадена през октомври 2000 г. по силата на 25-годишен Договор за концесия. Чрез него Столична община предотстъпва на дружеството експлоатацията и поддръжката на ВиК системата в София.
Акционерният ни капитал е разпределен между Столична община (22.9%) и френската компания Веолия общо 77.1% от акциите).
Софийска вода не е собственик, а концесионер на ВиК активите – те са публична общинска собственост. Всички новоизградени съоръжения с инвестициите на дружеството също принадлежат на града.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *